Skandiabanken – VISA electron

Skandiabanken – VISA electron

Kortet för ungdomar

Visa Electronkort fungerar i uttagsautomater och butiker som har kortterminaler kopplade online, både i Sverige och utomlands. Det perfekta kortet för ungdomar. Ingen månadsavgift för dig mellan 13 – 18 år.

kort

  • Pengarna dras direkt från kontot
  • Kan användas av ungdomar från 13 år
  • Reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår
  • Vi tar ingen avgift för automatuttag – gäller hela världen

Villkor för ungdomar

För att ansöka om ett Visa Electronkort måste du ha fyllt 13 år. För ungdomar gäller särskilda uttagsbegränsningar.

Ålder Köpbelopp butik/Internet Uttagsbelopp
13-15 år 5000 kr per rullande
7-dagars period
2000 kr per rullande
7-dagars period
16 år - 50.000 kr per rullande
30-dagars period
25.000 kr per rullande
7-dagars period
10.000 kr per dag

Reseförsäkring Bas för dig med Bank- eller Electronkort

När du skaffar Bank-eller Electronkortet ingår en reseförsäkring med avbeställningsskydd utan extra kostnad när du betalar din resa med kortet.
Månadsavgiften för kortet är 20 kr per månad.
Läs mer om Reseförsäkring Bas här »

Uttags- och betalkort för ungdomar

Visa Electronkort är ett uttags- och betalkort som även kan användas av ungdomar. Kortet fungerar i uttagsautomater och butiker som har online-kopplade kortterminaler, både i Sverige och utomlands. Det är dessutom ingen månadsavgift för ungdomar mellan 13-18 år.

Säkerhet

Alla våra kort är utrustade med chip, för säkrare kortbetalning. Chip gör bedrägerier med hjälp av s.k skimming omöjlig.

Vi har tjänster för säkra kortbetalningar på nätet. Verified by Visa är en kostnadsfri tjänst som innebär att du kan identifiera dig med lösenord när du betalar med kort på internet och kan vara säker på att ingen annan kan använda ditt kort. Du kan även enkelt slå på och av möjligheten att handla med kortet på nätet, du kan sätta en köpgräns och ändra den snabbt om du behöver.

Ta ut pengar i automat

Visa Electronkort fungerar i alla svenska uttagsautomater. Du kan ta ut max 10 000 kr per 24 timmar, max 25 000 kr under en rullande 7 dagarsperiod.
Det fungerar även utomlands i alla uttagsautomater som är anslutna till Visa Electron. Vi tar ingen avgift för uttag i automat, gäller hela världen. Men för uttag utomlands görs ett valutaväxlingspåslag på 1,65 %.

Betala i butik

Visa Electronkortet gäller i butiker och restauranger som har online-kopplad kortterminal till Visa Electron. Köpesumman dras direkt från ditt Allt i Ett-konto när du använt kortet. Du kan handla för upp till 50 000 kr per rullande 30-dagarsperiod förutsatt att beloppet finns tillgängligt på ditt konto. När du handlar utomlands görs ett valutaväxlingspåslag på 1,65 %.

Om du använder ditt kort utomlands

Det finns flera saker som är viktigt att tänka på när du ska ut och resa och framförallt när du använder ditt kort utomlands. Läs mer om våra tips & råd inför utlandsresan, hur du skyddar dig själv och hur du använder ditt kort på ett säkert sätt. Läs mer här»

Reseförsäkring ingår i Visa Electronkort

När du betalar din resa med Visa Electronkort får du automatiskt en reseförsäkring med avbeställningsskydd. Läs mer här »

Mobila plånboken

Du som har ett av Skandiabankens Visakort får tillgång till vår mobila plånbok, vilket är en tjänst för både iPhone och Android. Du kan bl a föra över pengar från ditt kort till ett annat kort i vilken bank som helst. Du kan även få saldouppgifter direkt i mobilen. Med iPhone-appen kan du nu även föra över pengar mellan konton, se köphistorik, läsa bloggen och bli kund. Dessa funktioner kommer inom kort även för Android. Läs mer här »

SMS-bevakning

Nu kan du enkelt hålla koll på dina kortköp. Så fort du gör ett köp eller uttag över 300 kronor skickar vi ett SMS till dig med information om var du handlat och för hur mycket. Läs mer här »