Amex Green vs. Amex Gold!


Dagens kreditkortsjämförelse står mellan American Express Gold och American Express Green. Egentligenär ju American Express inte ett kreditkort utan ett betalkort, men eftersom det är ett av de mest populära kortet tycker vi på jämför kreditkort att det kunde vara bra att rea ut begreppen.

American Express Gold Card är ett betalkort med obegrändad ”kredit” (bara du betalar fakturan) och marknadsförs som ett kort för dig som är på resande fot, även om det fungerar alldeles utmärkt på hemmaplan, Kortet ger dig memebership rewards på allt du handlar som de sedan kan använda till resor eller andra roliga saker. Du kan även ansluta flera kort till ditt konto så du kan få poäng på de köpen också.

American Express Green Card är instegsmodellen av American Express kort, inkomstkravet är lägre på Green Card (200 000 kr/år) i jämförelse med Gold Card (350 000 kr/år) men Green card ger dig obegränsat med ”kredit” så länge du kan betala fakturan. Green Card ger dig möjligheten att handla nu och betala om en månad och ger dig en omfattande reseförsäkring som skyddar både dig och din familj. Och ett lojalitetsprogram som belönar dig.

Jag väljer American Express Gold för jag tycker att det känns roligare att ha ett Guld kort i plånboken än ett Grönt, men egentligen är korten väldigt likvärdiga. Ett tips är att hålla utkick efter erbjudanden när man tecknar upp kortet, ibland kan man få resor eller presentkort bara för att tecka ett kort och det är ju väldigt trevligt!

American Express Gold Card

American Express Gold Card

American Express Gold Card
Årsavg. 1 250:-
Kontantuttag utland: 4 %, minst 25:-
Valutapåslag utland: 2 % Kreditkort. Max 44 räntefria dagar. Reseförsäkring. Minsta årsinkomst 350 000. Poäng på allt du handlar. Kostnadsfritt första året.

American Express Green Card

American Express Green Card

American Express Green Card
Årsavg. 525:-
Kontantuttag utland: 4 %, minst 25:-
Valutapåslag utland: 2 % Kreditkort. Max räntefria dagar 44. Reseförsäkring. Minsta årsinkomst 200 000. Poäng på allt du handlar med Membersip Rewards.

, , , , , ,

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)